Contact Stichting Torna

Regiobank

www.tornacultura.nl

Agenda Stichting Torna

De Thornse gemeenschap laat tijdens de Thorndag op 25 juni 2017 zien wat Thorn op cultureel vlak in huis heeft. Dit ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Vereniging Vrienden van Thorn.

Iedere bezoeker kan aan de hand van het programma en de plattegrond zelf kiezen wat hij waar wil meebeleven.

Een bezoek aan het Museum ‘Het Land van Thorn’ is een aanrader. Daar gaat die dag de tentoonstelling ‘TROTS’ van start. De expositie geeft een beeld van 50 jaar cultureel leven in Thorn.

U zult er ook Stichting Torna ontmoeten, want ook zij levert een belangrijke bijdrage aan het culturele leven in Thorn.

Stichting Torna heeft een SIGNAALFUNCTIE tot het behoud en bescherming van het immaterieel en materieel cultureel erfgoed van Thorn.

De bel van de dorpsomroeper van Thorn is daar een klinkend en significant voorbeeld van.
Het is ook Stichting Torna die aan de bel trekt, wanneer het erfgoed van Thorn dreigt verloren te gaan.

Oude gebruiken die in onbruik dreigden te raken, zoals het GRABBELEN en het KLEPPEREN werden door Stichting Torna in ere hersteld. Zij heeft in de voorbije jaren een fraaie collectie kleppers en ratels aangelegd.

Een meer algemene doelstelling is het bevorderen en bewaken, dat het product ‘Thorn’ op waardige wijze wordt vermarkt.

De Stichting tracht haar doel te bereiken door het ontwikkelen, bevorderen en coördineren van initiatieven die aan de gestelde doelen bijdragen.